Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

POZOR: Rakúsko zavedie kontroly na hraniciach so Slovenskom

Na snímke kamióny odstavené na hraničnom priechode s Rakúskom Jarovce - Kitsee. Bratislava, archívne foto. Foto: TASR - Michal Svítok

Šéf rakúskeho rezortu vnútra Karner v relácii "Journal um Acht" rozhlasovej stanice Ö1 priblížil, že Rakúsko zavedie kontroly na hraniciach so SR taktiež z dôvodu zvýšenej nelegálnej migrácie.

Viedeň 28. septembra (TASR) - Rakúsko od polnoci zo stredy na štvrtok zavedie kontroly na hraniciach so Slovenskou republikou. Pre tlačovú agentúru APA to v stredu ráno povedal hovorca rakúskeho ministra vnútra Gerharda Karnera.

Česká vláda v pondelok - z dôvodu zvýšenej nelegálnej migrácie - schválila nariadenie o dočasnom zavedení kontrol na štátnej hranici so Slovenskom. Platiť začne o polnoci zo stredy na štvrtok. Nariadenie je v prvej fáze schválené na desať dní, potom česká vláda rozhodne o možnom predĺžení.

Šéf rakúskeho rezortu vnútra Karner v stredu v relácii "Journal um Acht" rozhlasovej stanice Ö1 priblížil, že Rakúsko zavedie kontroly na hraniciach so SR taktiež z dôvodu zvýšenej nelegálnej migrácie.

"Je nevyhnutné zareagovať skôr, než zareagujú prevádzači," povedal Karner. Ako ďalej uviedol, väčšina nelegálnych migrantov prichádza do Rakúska cez hranice s Maďarskom.

Rakúski policajti budú podľa jeho slov kontrolovať predovšetkým dodávky a väčšie vozidlá, pri ktorých hrozí väčšie riziko prepravy nelegálnych migrantov.