Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Rakúsko predĺžilo kontroly na hraniciach so SR o 15 dní

Na snímke kolóna áut počas policajnej kontroly na hraniciach medzi Rakúskom a Slovenskou republikou na hraničnom priechode Bratislava - Jarovce / Kittsee vo štvrtok 29. septembra 2022. Foto: TASR - Pavol Zachar

Rakúska polícia zadržala od konca septembra, keď boli dočasné kontroly so SR zavedené, 12 prevádzačov. Celkovo ich na území Rakúska zadržali viac než 500.

Viedeň 28. októbra (TASR) - Rakúsko predĺžilo v piatok kontroly na hraniciach so Slovenskom predbežne o 15 dní, neskôr zváži ich predĺženie o ďalších 30 dní. Pôvodne mali hraničné kontroly na rakúsko-slovenských hraniciach platiť do piatka 28. októbra. TASR o tom informuje na základe správ prevzatých z denníka Kronen Zeitung a servera OE24.at, ktoré sa odvolávajú na rezort vnútra vo Viedni.

"Hraničné kontroly so Slovenskom sú naďalej potrebné, pretože prevádzači inak okamžite reagujú a menia svoje trasy," zdôvodnil rozhodnutie šéf rakúskeho rezortu vnútra Gerhard Karner. Dodal, že Rakúsko bude naďalej dôrazne bojovať proti "prevádzačskej mafii".

Rakúska polícia zadržala od konca septembra, keď boli dočasné kontroly so SR zavedené, 12 prevádzačov. Celkovo ich na území Rakúska zadržali viac než 500.

Hraničné kontroly Rakúska prebiehajú v úzkej spolupráci s českým a slovenským ministerstvom vnútra. Rakúsko nasleduje rozhodnutie Česka, ktoré vo štvrtok tiež ohlásilo predĺženie kontrol na hraniciach so Slovenskom, a to o dovedna 45 dní – teda až do 12. decembra.