Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Raper Ego nahral vulgárne video ku kauze CT, Smer jeho slová odsúdil

Raper Michal "Ego" Straka. Foto: FB Michal "Ego" Straka

Za arogantné video, v ktorom posiela vyhrážku istému Ľubovi, jeho deťom a mame, sa už ospravedlnil v statuse na facebooku a spropagoval si svoj album.

Bratislava 9. novembra 2014 (Teraz.sk/TASR) - Klub poslancov Národnej rady Slovenskej republiky za SMER–SD ostro odsúdil vyjadrenia, ktoré zverejnil Michal Straka alias EGO na internete k jeho pôsobeniu v Dozornej rade Piešťanskej nemocnice. "Tieto jeho vulgárne a agresívne vyjadrenia sú prejavom netolerancie, ktoré musia byť odsúdené každým slušným človekom. Klub poslancov Národnej rady Slovenskej republiky za SMER–SD vyjadruje poľutovanie nad vzniknutou situáciou," uviedla predsedníčka Klubu poslancov NR SR za SMER-SD Jana Laššáková.

Spevák Ego reagoval na kauzu predraženého CT prístroja v piešťanskej nemocnici arogantným videom. Vyhrážal sa v ňom istému Ľubovi , jeho deťom a mame, informuje portál o mediach.sk.

Ego, vlastným menom Michal Straka, bol členom správnej rady piešťanskej nemocnice, v ktorej sa kúpil predrážený CT prístroj.

„V Piešťanoch je skvelé CTčko, úplne skvelé. Nemá zmysel ho porovnávať s nejakým CT z roku 2007, zastaralým. V Piešťanoch je kvalitný stroj a nastali tam ešte nejaké funkčné zmeny, ktoré tiež vyhovuje asi každému... Takže moja funkcia sa týmto naplnila, nemal som z toho ani cent," povedal Straka vo videu, ktoré sa objavilo na youtube. "A chcem pozdraviť tú rasistickú k*rvu Ľuba A. ...a tie tvoje dve malé k*rvy keď budú veľké, nech vedia, že ich tatko je obyčajný zákerný rasistický potkan, bodaj by si skapal do rána.... Mier!"

Ego sa za video ospravedlnil

Napokon v svojom statuse na sociálnej sieti zverejnil ospravedlnenie za vlastné slová. "Neviete si predstaviť, aké je to tažké, keď o vás klamú pred celým národom. Prepáčte za moje emotívne vyjadrenie, neprajem nikomu nič zlé, bol to len výsledok týždeň trvajúceho osočovania a rasizmu voči mojej rodine. Ospravedlňujem sa ešte raz všetkým, ktorých sa to dotklo," uviedol v statuse.

Politické dôsledky kauzy

Kauza predraženého CT má už svoje dve obete. Zuzana Zvolenská prišla o post ministerky zdravotníctva a Renáta Zmajkovičová už nie je podpredsedníčkou parlamentu ani predsedníčkou správnej rady v piešťanskej nemocnici.

Straka bol členom správnej rady za ministerstvo zdravotníctva. Nový šéf rezortu zdravotníctva Viliam Čislák (nom. Smer-SD) si myslí, že pri podozrivom nákupe CT prístroja v piešťanskej nemocnici zlyhala správna rada nemocnice. Povedal to v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy. Nevylučuje, že v prípade podozrenia podá na bývalých členov správnej rady piešťanskej nemocnice trestné oznámenie. Chce si však počkať na analýzu, ktorú mu majú noví nominanti rezortu zdravotníctva v správnej rade nemocnice predložiť v priebehu nasledujúcich dní. "Ak bude podozrenie, samozrejme toto trestné oznámenie nevylučujem, že podám," povedal minister s tým, že prvoradá bude analýza prípadu.

Chyba podľa ministra nastala, keď nominanti štátu neinformovali rezort zdravotníctva o problémoch s nákupom dostatočne skoro. Keď sa totiž ministerstvo pýtalo na problémy s nákupom, o ktorých rezort informovali zamestnanci nemocnice listami, nominanti štátu povedali, že je všetko v poriadku.

Raper Ego
Foto: Internet

Link na video:

Pre podozrivý nákup CT prístroja opoziční poslanci chcú už druhý deň na mimoriadnej schôdzi zbaviť premiéra Fica funkcie. Žiadajú jeho odvolanie pre údajné vytváranie korupčného prostredia.

O post chcú pripraviť aj predsedu parlamentu. Práve Pavla Pašku opozícia vidí hlavne za kauzou s CT prístrojom. Vyčítajú mu jeho angažovanie sa v zdravotníckych firmách najmä v skupine, ktorá má dominantné postavenie v zdravotníctve a akoby zázrakom vyhráva mnohé výberové konania práve za čias Ficovej vlády. Ďalší dôvod na Paškovo odvolanie je podľa nezaradeného poslanca Daniela Lipšica fakt, že šéf parlamentu nezverejnil svoje príjmy z predaja podielov v súkromných firmách.Predseda paramentu akékoľkvek spájanie s kauzou odmieta.