Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Ravensburger ponúkne očakávané novinky hry Disney Lorcana v roku 2024

Foto: Disney Lorcana

Nový vstupný produkt Disney Lorcana TCG Gateway bude na trhu od septembra 2024. Oficiálna séria súťaží Disney Lorcana Challenge začne v Severnej Amerike a Európe na jar 2024.

Bratislava 17. januára (OTS) – Spoločnosť Ravensburger ponúka prvú ochutnávku zberateľských kartových hier Disney Lorcana a očakávaných zážitkov pre hráčov na rok 2024.

Uznávaný vydavateľ oceňovaných stolových hier a vysoko kvalitných hračiek a puzzle Ravensburger dnes predstavil časť ponuky zberateľských kartových hier Disney Lorcana na rok 2024 vrátane nových produktov, súťaží a organizovaného hrania. Okrem toho tiež spoločnosť uviedla oficiálne dátumy začatia predaja (4) sérií, ktoré sa majú objaviť v priebehu roka.

„Zberateľská kartová hra Disney Lorcana si získala priazeň hráčov, zberateľov a fanúšikov po celom svete a my sme za túto podporu veľmi vďační. Ukázalo sa, že je to skvelý vstupný bod pre začínajúcich hráčov zberateľských kartových hier a my budeme aj naďalej robiť všetko, čo je v našich silách, aby bol produkt dostupný za odporúčané maloobchodné ceny,“ uviedol globálny vedúci oddelenia hier spoločnosti Ravensburger Filip Francke. „Aj v roku 2024 budeme podporovať našu rastúcu a rozmanitú komunitu prostredníctvom nových objavov pre zberateľov, organizovaného hrania, súťaží pre hráčov a prostredníctvom nových produktov, ktoré pomôžu začínajúcim fanúšikom urobiť prvé kroky vo svete zberateľských kartových hier. Sme ešte len na začiatku, ale spätná väzba od zákazníkov a dáta z odvetvia nás utvrdzujú v presvedčení, že táto hra bude na trhu veľmi dlho.“


Zberateľská kartová hra Disney Lorcana predstaví nový samostatný produkt s názvom Disney Lorcana TCG Gateway, ktorý má vďaka postupnému zoznamovaniu sa s hrou uľahčiť vstup do sveta zberateľských kartových hier novým hráčom. Tento dokonalý úvod do zberateľskej kartovej hry Disney Lorcana pre začiatočníkov obsahuje všetko, čo dvaja hráči potrebujú, aby mohli ihneď po rozbalení hry začať hrať: dva základné balíčky zberateľskej kartovej hry Disney Lorcana po 30 kariet, hraciu plochu pre dvoch hráčov so stojanmi pre postavy, pravidlá a príručky pre hráčov a ďalšie karty, ktoré si hráči budú môcť za odmenu pridať do svojich balíčkov, keď sa zoznámia s jednotlivými typmi kariet a hernými postupmi. Až keď hráči prejdú celú hru Gateway, budú mať zostavené dva štandardné balíčky zberateľskej kartovej hry Disney Lorcana, s ktorými môžu začať hrať s priateľmi. Hra Gateway bude na trh uvedená v září 2024 a jej maloobchodná cena bude 24,99 EUR. Ide o hru pre dvoch hráčov od 8 rokov.

Pre ostrieľaných hráčov prináša rok 2024 zaujímavé novinky týkajúce sa súťaží a organizovaného hrania. Najprv spoločnosť Ravensburger v máji 2024 začne oficiálnu sériu súťaží v Severnej Amerike a Európe. Súťaže pod názvom Disney Lorcana Challenge začnú na regionálnej úrovni a z nich sa hráči budú môcť kvalifikovať na Majstrovstvá Severnej Ameriky, respektíve Európy, pričom najlepší hráči získajú pozvánku na Majstrovstvá sveta, ktoré sa uskutočnia začiatkom roka 2025. Štyria najlepší hráči z každej súťaže sa podľa príslušného regiónu kvalifikujú na Majstrovstvá Severnej Ameriky alebo Európy. Ďalšie podrobnosti:
Majstrovstvá Severnej Ameriky a Majstrovstvá Európy sa uskutočnia koncom roka 2024. Hráči sa môžu kvalifikovať na regionálnych súťažiach Challenge; ďalšiu príležitosť na kvalifikáciu budú mať priamo na tejto akcii.
Majstrovstvá sveta 2025 budú len pre pozvaných a budú sa konať v rámci väčšej otvorenej akcie.
• Úplný harmonogram súťaží Disney Lorcana, registrácia, pravidlá a podrobnosti o výhrach budú zverejnené na oficiálnych stránkach zberateľskej kartovej hry Disney Lorcana (disneylorcana.com) v marci 2024.

Na lokálnej úrovni prichádza spoločnosť Ravensburger s novým typom organizovaného hrania v predajniach – majstrovstvá v jednotlivých sériách. Táto súťaž sa začne v apríli 2024 po vydaní série Into the Inklands. Na vybraných miestach, schválených pre organizované hranie Disney Lorcana, sa bude môcť uskutočniť súťaž venovaná sérii Into the Inklands. Jej súčasťou bude jedinečná kúzelná promo karta Stitch - Rock Star, ktorú bude možné získať iba ako cenu na súťaži Into the Inklands. Dvaja najlepší hráči tejto súťaže budú tiež môcť vyhrať hraciu podložku s novým dizajnom Stitch - Rock Star. Podrobnosti pre maloobchodné predajne o možnosti organizovania súťaže Into the Inklands budú k dispozícii koncom februára.


Spoločnosť Ravensburger už predtým oznámila, že plánuje vydávať štyri série ročne. Fanúšikovia zberateľskej kartovej hry Disney Lorcana si môžu v kalendári poznačiť nasledujúce dátumy oficiálneho začiatku predaja:
• Into the Inklands
23. februára 2024 v miestnych herných obchodoch; 8. marca 2024 na zvyšku trhu.
• Bude oznámené (máj 2024)
17. mája 2024 v miestnych herných obchodoch; 31. mája 2024 na zvyšku trhu.
• Bude oznámené (august 2024)
9. augusta 2024 v miestnych herných obchodoch; 23. augusta 2024 na zvyšku trhu.
• Bude oznámené (november 2024)
15. novembra 2024 v miestnych herných obchodoch; 29. novembra 2024 na zvyšku trhu.

O zberateľskej kartovej hre Disney Lorcana
Hra Disney Lorcana, ktorá bola prvýkrát vydaná v auguste 2023, je populárna zberateľská kartová hra zasadená do podivuhodnej ríše Lorcana. Hráči sa ujímajú role Illumineerov a pomocou magického atramentu privolávajú tím Disneyho postavičiek, ktoré sa zobrazujú v známych aj fantastických formách. Hra je navrhnutá tak, aby sa ju mohli ľahko naučiť nováčikovia, a zároveň aby ponúkala strategickú hĺbku pre skúsených hráčov. Obsahuje stovky originálnych umeleckých kúskov od Disneyho, ktoré si zberatelia zamilujú. Je vhodná pre začiatočníkov, skúsených hráčov zberateľských kartových hier i fanúšikov Disneyho. V rámci zberateľskej kartovej hry Disney Lorcana zatiaľ vyšli dve série: The First Chapter a Rise of the Floodborn.


Tlačové materiály pre zberateľskú kartovú hru Disney Lorcana nájdete tu.