Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Slovensko

REFERENDUM: R. SULÍK: Verím, že zajtra už bude tento humbug za nami

Foto: Facebook Richarda Sulíka

Sulík prišiel sledovať priebežné výsledky referenda na stretnutie, ktoré zorganizovala občianska iniciatíva "Povedzme nie nezmyselnému referendu".

Bratislava 7. februára (TASR)- Poslanec Európskeho parlamentu (EP) Richard Sulík (SaS) verí, že kvórum pre platnosť referenda nebude naplnené a celý "humbug" okolo referenda sa skončí. Europoslanec to uviedol približne dvadsať minút pred oficiálnym ukončením hlasovania v dnešnom referende o rodine.

Sulík prišiel sledovať priebežné výsledky referenda na stretnutie, ktoré zorganizovala občianska iniciatíva "Povedzme nie nezmyselnému referendu". Spolu s ním prišiel aj poslanec NR SR Juraj Droba (bývalý člen SaS a NOVA, chce sa vrátiť k SaS, pozn. TASR). Ten pre TASR uviedol, že "zajtra bude snáď deň, keď nás už nikto referendom nebude obťažovať". V dnešnom hlasovaní tipoval Droba 24-percentnú účasť. "Podľa správ, ktoré zatiaľ mám, bude možno vyššia, ale myslím, že nie o veľa," povedal.

Jeden zo zakladateľov novovytvoreného politického zoskupenia Slovenskej občianskej koalície (SKOK) Juraj Miškov pre TASR uviedol, že počas dňa priebeh referenda nesledoval, prežil ho s rodinou." Informácie, ktoré prichádzajú ohľadom účasti, však naznačujú, že účasť nebude veľmi vysoká a to ma napĺňa nádejou, že to so Slovenskom nebude také zlé," povedal Miškov.