Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

Všetky volebné miestnosti otvorili načas, priebeh je zatiaľ pokojný

Na snímke riaditeľka odboru volieb, referenda a politických strán na ministerstve vnútra Eva Chmelová počas tlačového brífingu k priebehu referenda 21. januára 2023 v Bratislave. Foto: TASR - Pavol Zachar

Štátna komisia pre voľby a kontrolu financovania politických strán začne zasadať o 9.00 h.

Bratislava 21. januára (TASR) - Všetky volebné miestnosti otvorili v sobotu ráno načas, priebeh referenda je zatiaľ pokojný. Uviedla to riaditeľka odboru volieb, referenda a politických strán MV SR Eva Chmelová. Ani počas dňa neočakáva problémy.

"Sú otvorené všetky miestnosti, v tejto chvíli nemáme hlásený žiadny problém," povedala Chmelová. Zdôraznila, že pri referende je situácia špecifická. "Referendum sa líši od volieb. Pokiaľ ide o kampaň, v zákone o volebnej kampani nie je referendum upravené, nič nie je zakázané. Neexistuje ani moratórium," ozrejmila.



Neoficiálne výsledky referenda by podľa Chmelovej mohli byť známe skoro po polnoci. "Vzhľadom na jednoduché zisťovanie volieb v referende, ako aj elektronizáciu, pokiaľ ide o posielanie zápisníc, možno v skorých ranných hodinách. Netrúfam si povedať presne, ale určite niekedy skoro po polnoci," priblížila.



Štátna komisia pre voľby a kontrolu financovania politických strán začne zasadať o 9.00 h.

Na Slovensku sa ráno začalo deviate referendum v histórii samostatnej SR. Týka sa zmeny Ústavy SR. Hlasovacie miestnosti sú otvorené do 22.00 h.