Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Slovensko

RegioJet odviezol v 1. štvrťroku na juhu Slovenska 560.000 cestujúcich

Železničný dopravca spoločnosť RegioJet predstavil v Košiciach 8. októbra 2014 nový designový vagón RegioJet – Astra. Foto: TASR/František Iván

Regionálne vlaky spoločnosti RegioJet, ktoré zabezpečujú prepravu cestujúcich na trati z Komárna do Bratislavy a späť, aj v tomto roku zaznamenávajú dynamický nárast.

Komárno/Dunajská Streda/Bratislava 28. apríla (TASR) - Regionálne vlaky spoločnosti RegioJet, ktoré zabezpečujú prepravu cestujúcich na trati z Komárna do Bratislavy a späť, aj v tomto roku zaznamenávajú dynamický nárast. V prvom štvrťroku narástol počet cestujúcich o viac ako 22 % a spoločnosť svojimi vlakmi prepravila za tri mesiace roku 2015 viac ako 562.000 cestujúcich.

„Linka z Komárna do Bratislavy sa už štvrtý rok vďaka RegioJetu teší veľkej obľube cestujúcich a pokračuje v náraste prepravených pasažierov. Za tri roky sa nám na tejto trase podarilo počet cestujúcich strojnásobiť, vytvoriť pre cestujúcich vhodné podmienky, ktoré každý deň využijú tisíce cestujúcich pri ceste za prácou, do škôl, na úrady, či len tak na výlet,“
povedal majiteľ spoločnosti Radim Jančura. Dodal, že zo štatistík za prvý štvrťrok na tejto trase vyplýva, že RegioJet prepravil mesačne priemerne viac ako 187.000 osôb, ktoré cestovali na vzdialenosť približne 35 kilometrov. V priemere mesačne vypravil takmer 1500 osobných vlakov a regionálnych expresov.

Podľa jeho slov čísla za prvý štvrťrok potvrdzujú, že spoločnosti sa podarilo vytvoriť príťažlivý prostriedok prímestskej vlakovej dopravy, ktorý cestujúcich zaujal a dostal ich z automobilov do vlakov. „Atraktívny cestovný poriadok, moderné vlaky a rôzne ďalšie príťažlivé ponuky, ako sú napríklad akvabalíčky do akvaparkov na Žitnom ostrove, cestujúcich čoraz viac oslovujú," zdôraznil Jančura. Top zástavkami na južnej linke cez Žitný ostrov sú podľa neho bratislavské zastávky – Hlavná stanica a Nové Mesto, ktoré odbavili za prvý kvartál 376.000 cestujúcich, nasleduje Dunajská Streda s viac ako 232.000 odbavenými cestujúcimi, bronzová priečka patrí Komárnu s takmer stotisíc cestujúcimi. „Práve satelitné mestečká Bratislavy ležiace na trase vlakov RegioJet sa stali prestížnymi i v prípade predaja či prenájmu realít a zaznamenali najdynamickejší nárast počtu prepravených cestujúcich, keď v niektorých prípadoch narástli aj o 30 % oproti rovnakému obdobiu minulého roka,“ podotkol majiteľ spoločnosti.

RegioJet prevádzkuje osobné vlaky a regionálne expresy na trase z Komárna cez Dunajskú Stredu do Bratislavy a späť na základe objednávky ministerstva dopravy vo verejnom záujme od roku 2012, kedy trať prevzal po Železničnej spoločnosti Slovensko. Odvtedy sa počet cestujúcich strojnásobil na viac ako dva milióny prepravených osôb ročne.