Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

RegioJet prepravil tento rok do Košíc asi 650.000 cestujúcich

Ilustračná snímka Foto: TASR/Branislav Račko

Od decembrovej zmeny cestovných poriadkov chystá dopravca zahustenie nočných spojov na linke.

Bratislava 23. septembra (TASR) - Súkromný dopravca RegioJet prepravil za deväť mesiacov vo vlakoch na trase z Bratislavy do Košíc približne 650.000 cestujúcich. Spoločnosť vypravuje spoje na tejto linke od decembra 2014.

Podľa hovorcu firmy Aleša Ondrůja jazdia na tejto trase aktuálne tri vlaky denne v každom smere a jeden pár nočných spojov. Dopravu na linke zabezpečuje dopravca bez dotácie od štátu.

Okrem toho však firma prevádzkuje železničnú dopravu na regionálnej trase z Bratislavy do Komárna. Ide o štátom dotovanú linku, na ktorej RegioJet zabezpečuje železničnú dopravu od roku 2012. "V tomto roku dosiahol počet cestujúcich na tejto regionálnej trase za január až august 1,557 milióna," vyčíslil Ondrůj. V porovnaní s vlaňajškom to podľa jeho slov znamená nárast o 23,89 %.

RegioJet vypravuje tiež medzinárodné spoje na trase z Prahy cez Žilinu do Košíc. Od decembrovej zmeny cestovných poriadkov chystá dopravca zahustenie nočných spojov na linke. Kým doteraz vypraví nočné vlaky vo štvrtok, v piatok a nedeľu, od nového cestovného poriadku majú jazdiť denne.