Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

RegioJet v súvislosti so sviatkami posilňuje spoje medzi SR a ČR

Ilustračná snímka. Foto: TASR/František Iván

Na trase Praha - Košice a späť bude spoločnosť posilňovať denné i nočné spoje.

Bratislava 18. decembra (TASR) - RegioJet v súvislosti s Vianocami a novoročnými sviatkami posilňuje spoje medzi Slovenskom a Českou republikou o tisíce miest. Podľa informácií, ktoré TASR poskytol Aleš Ondrůj, hovorca spoločnosti, dopyt je značný a očakáva sa, že väčšia spojov bude vypredaná.

Spoločnosť nasadí pred vianočnými sviatkami do prevádzky maximum vozov tak, aby ako každoročne uspokojila výrazne vysoký dopyt po cestovaní medzi Slovenskom a Českom v období Vianoc a novoročných sviatkov. Oproti minulému roku ponúkne väčšie kapacity napríklad na trase Bratislava - Brno - Praha a späť, kde v tomto roku bude celkom 8 spojov v oboch smeroch oproti minuloročným šiestim.

Na trase Praha - Košice a späť bude spoločnosť posilňovať denné i nočné spoje. U nočných vlakov počíta s nasadením až 15 vozových súprav s kapacitou 700 cestujúcich. Medzi Košicami a Prahou vypravuje RegioJet denne dohromady celkom 6 spojov s celkovou kapacitou viac ako 3000 miest. Ešte v priebehu tohto týždňa idú postupne do predaja ďalšie a spoločnosť bude tieto prídavné kapacity dávať do predaja aj menej ako 24 hodín pred odchodom daného spoja tak, aby si lístok mali možnosť zakúpiť aj tí cestujúci, ktorí si to nechávajú na poslednú chvíľu.

"Cestujúcim odporúčame sledovať priebežne rezervačný systém. Rad zákazníkov svoje rezervácie tiež mení alebo ruší a ďalšie miesta sa takto dostávajú späť do predaja. Záujem o cestovanie bude pred Vianocami a po Novom roku ako každoročne značný," upozorňuje Ondrůj.