Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Remišová: Fico vie, že jeho záchranou je podkopávanie právneho štátu

Na archívnej snímke Veronika Remišová (Za ľudí) 6. júla 2022 v Bratislave. Foto: TASR

Podľa Remišovej je jasné, aký plán má so Slovenskom Fico.

Bratislava 14. augusta (TASR) - Predseda Smeru-SD Robert Fico vie, že jeho jedinou záchranou je neustále podkopávanie právneho štátu a znevažovanie orgánov činných v trestnom konaní, ktoré si robia svoju robotu. Uviedla to predsedníčka strany Za ľudí a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronika Remišová na sociálnej sieti v reakcii na vyjadrenie Roberta Fica v diskusnej relácii TA3.

Podľa Remišovej je jasné, aký plán má so Slovenskom Fico. "Zastaviť stíhania svojich nominantov, vyčistiť políciu od čestných vyšetrovateľov, zrušiť Úrad špeciálnej prokuratúry, zrušiť Špecializovaný trestný súd a opäť všade dosadiť len 'smeráckych poskokov', aby mohli všetci beztrestne kradnúť a zneužívať štát," poznamenala. Povedala, že Fico v každej relácii "klame o vyšetrovateľoch a prebiehajúcich konaniach a korupčníkov bežne prirovnáva k politickým väzňom".

Poukázala na to, že predseda Smeru-SD povedal aj pravdu, a to, že budúca vláda musí skoncentrovať všetko svoje úsilie na obrovský balík peňazí z plánu obnovy a z nových eurofondov. "To je presne ten dôvod, prečo Fico/Pellegrini urobia všetko preto, aby sa dostali k moci," povedala Remišová. Podľa jej slov výstupy Fica by mali byť výstrahou pre tých, ktorí si želajú predčasné voľby alebo rozbíjajú koalíciu.

Líder OĽANO a minister financií SR Igor Matovič poznamenal, že robia presne to, čo ľuďom sľúbili pred voľbami. Ako príklad uviedol, že nekradnú a neberú úplatky a aj preto sú "chybou v systéme". Na sociálnej sieti uviedol, že im nezostáva nám nič iné, ako sústredený tlak mafie ustáť.