Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Remišová: Finančná podpora zmierni následky pandémie v regiónoch

Na archívnej snímke podpredsedníčka vlády a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Veronika Remišová. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Regionálne zdravotníctvo aktuálne čelí podľa Remišovej zložitému obdobiu a tlaku na personál i materiálne zabezpečenie starostlivosti.

Bratislava 3. decembra (TASR) - Dôsledky pandémie ochorenia COVID-19 pomôže v regiónoch zmierniť finančná podpora vo výške ôsmich miliónov eur. Ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronika Remišová (Za ľudí) schválila strategickú výzvu pre krajské mestá a samosprávy, zameranú na podporu ochrany verejného zdravia. TASR o tom informovalo tlačové oddelenie ministerstva.

Regionálne zdravotníctvo aktuálne čelí podľa Remišovej zložitému obdobiu a tlaku na personál i materiálne zabezpečenie starostlivosti. "Práve preto sme v rámci regionálneho operačného programu IROP vyčlenili na pomoc zdravotníckemu systému 117 miliónov eur, z ktorých ďalších osem miliónov teraz pôjde do regiónov," uviedla Remišová.

Peniaze poputujú na vybavenie zdravotníckych zariadení na zabezpečenie prevencie, diagnostiky a liečby pacientov s ochorením COVID–19. Poslúžia tiež na vytváranie mobilných odberových miest, dobudovanie epidemiologických ambulancií a zabezpečenie ochrany zdravotníkov pred nákazou.

Výzva bude vyhlásená Ministerstvom zdravotníctva SR ako sprostredkovateľským orgánom pre IROP.