Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Remišová kritizuje odvolanie Luciaka, hovorí o straníckych intrigách

Na archívnej snímke podpredsedníčka vlády a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronika Remišová (Za ľudí). Foto: TASR Martin Baumann

Vnútrostranícky konflikt, ktorý vyvolala Mária Kolíková a skupina okolo nej, ako aj spôsoby mocenského boja dosiahli hranicu, ktorú už nemôžem mlčky prehliadať, uviedla Remišová.

Bratislava 21. júla (TASR) - Odvolanie Michala Luciaka (Za ľudí) z funkcie štátneho tajomníka rezortu spravodlivosti nemá nič spoločné s prácou pre ľudí ani odbornosťou. Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) dehonestuje dôležité ústavné funkcie a robí z nich panákov na šachovnici vnútrostraníckych intríg. V stredu to vyhlásila líderka strany Za ľudí a vicepremiérka Veronika Remišová. Verí, že po Luciakovom návrate do Národnej rady (NR) SR Kolíkovej frakcia nepristúpi k odvolaniu Jany Žitňanskej z postu predsedníčky ich poslaneckého klubu. Remišová podotkla, že Žitňanská mala vo voľbách toľko krúžkov ako celá Kolíkovej frakcia.

"Vnútrostranícky konflikt, ktorý vyvolala Mária Kolíková a skupina okolo nej, ako aj spôsoby mocenského boja dosiahli hranicu, ktorú už nemôžem mlčky prehliadať," uviedla Remišová. Namieta, že s prácou Luciaka neboli problémy. Jeho odvolanie označila okrem iného za snahu vyhodiť z parlamentu poslankyňu Vieru Leščákovú (Za ľudí), ktorá by mu ako náhradníčka musela v pléne uvoľniť miesto a ktorá sa nepridala ku Kolíkovej frakcii. "Preto sa jej chcú zbaviť," tvrdí Remišová. Poznamenala, že Leščáková pritom pracuje na dôležitých reformách v oblasti školstva.



Remišová verí, že členovia Kolíkovej frakcie sa po zmene pomerov v parlamente "neznížia k tomu, aby sa následne zbavili predsedníčky klubu". "Bez poslancov, ktorí majú za sebou politickú prácu, a bez týchto hlasov by strana v parlamente ani nebola," namieta. Dodala, že si z histórie nepamätá, že by nespokojní členovia takto škodili strane, zrádzali kolegov a prispievali k destabilizácii strany aj vládnej koalície. Vyzvala ich, aby s tým prestali. "Takéto aktivity nie sú férové a nič občanom neprinesú," podotkla s tým, že ak chcú len rozbíjať, majú to robiť mimo strany.

Líderka Za ľudí deklarovala, že chce naďalej brániť rozvratu strany aj vládnej koalície, bojovať proti korupcii a pokračovať v plnení sľubov voličom. Stranu chce postaviť znova na nohy.