Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Remišová: Na koaličnej rade bude predstavený COVID automat

Na archívnej snímke Veronika Remišová. Foto: TASR - Dano Veselský

Hovorí, že Slovensko nemôže byť rukojemníkom ľudí, ktorí sa rozhodli nezaočkovať.

Bratislava 10. januára (TASR) – Na pondelkovej koaličnej rade bude predstavený upravený COVID automat. Médiám to uviedla vicepremiérka a šéfka Za ľudí Veronika Remišová. Jej strana zastáva názor, že nemožno neustále zatvárať ekonomiku.

"Príchod nového variantu koronavírusu zásadným spôsobom mení situáciu. Už teraz vieme, že vírus tu bude s nami prítomný a my sa s ním musíme naučiť žiť,“ podotkla Remišová s tým, že do roku 2022 treba vstúpiť bez zatvárania ekonomiky, kultúry a vzdelávacích inštitúcií.

Hovorí, že Slovensko nemôže byť rukojemníkom ľudí, ktorí sa rozhodli nezaočkovať. Dodala, že ešte nevidela závery avizovanej právnej analýzy o prípadnom zavedení povinného očkovania či spoluúčasti neočkovaných na liečbe.

Okrem COVID automatu majú vládni predstavitelia na koaličnej rade debatovať o návrhoch zákonov na najbližšiu schôdzu parlamentu, ako aj o programe na zasadnutie vlády. Predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina) ešte minulý týždeň avizoval, že na koaličnej rade chce hovoriť aj o prípade detskej šikany v Miloslavove.