Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Remišová nespresnila, kedy sa uskutoční snem strany Za ľudí

Na archívnej snímke podpredsedníčka vlády SR a ministerka pre investície, regionálny rozvoj a informatizáciu Veronika Remišová. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Nespokojní členovia Za ľudí okolo ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej žiadajú zvolať snem, na ktorom by sa volilo nové vedenie strany.

Bratislava 6. júla (TASR) - Líderka strany Za ľudí Veronika Remišová nespresnila, kedy sa uskutoční snem strany. Počas utorkovej tlačovej konferencie zopakovala, že snem zvoláva predsedníctvo strany.

Remišová uviedla, že pozvala kolegov v rámci predsedníctva na neformálnu diskusiu. Ako však potvrdila, nespokojná časť kolegov jej pozvanie odmietla. Poukázala na skutočnosť, že s tými, ktorí chcú pracovať, sa stretne a bude spolupracovať. "Pre mňa je dôležité, aby tí, ktorí chcú tvrdo pracovať, mali na to vytvorené podmienky," uviedla.

Nespokojní členovia Za ľudí okolo ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej žiadajú zvolať snem, na ktorom by sa volilo nové vedenie strany. Hovoria o septembrovom termíne. Jeho zvolanie žiadajú aj niektoré krajské organizácie. Remišová zatiaľ snem nezvolala. Svoj záujem o post šéfa strany nedávno prejavil podpredseda Juraj Šeliga, pre Remišovú je kompromisným kandidátom.