Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Remišová: Odchod Majerského je snahou frakcie Kolíkovej uškodiť strane

Na snímke podpredsedníčka vlády a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR Veronika Remišová (Za ľudí), foto z archívu. Foto: TASR – Martin Baumann

Remišová nesúhlasí s argumentom Majerského, že sa v Za ľudí dejú veci, voči ktorým predtým ostro vystupovali a voči ktorým chceli ako strana bojovať.

Bratislava 29. augusta (TASR) – Šéfka strany Za ľudí Veronika Remišová považuje odchod Františka Majerského z predsedníctva i zo strany za snahu frakcie Márie Kolíkovej poškodiť strane predtým, ako z nej frakcia odíde. Remišová to pre TASR uviedla v reakcii na rozhodnutie Majerského opustiť stranu.

"Kvôli osobným ambíciám táto skupina spôsobila útokmi voči vlastnej strane v priebehu niekoľkých mesiacov veľké škody, keď ich jedinou politickou témou bola snaha o ovládnutie strany v rozpore so stanovami," podotkli z tlačového oddelenia Za ľudí. Zároveň zdôraznili, že Majerského odchod nemá žiadny vplyv na prácu predsedníctva. "Veľká väčšina predsedníctva aj členov strany je jednotná a bude pokračovať v presadzovaní dobrých riešení a hodnôt strany Za ľudí," zdôraznili.

Remišová nesúhlasí s argumentom Majerského, že sa v Za ľudí dejú veci, voči ktorým predtým ostro vystupovali a voči ktorým chceli ako strana bojovať. Ako príklad uviedla spôsob riešenia jeho snahy o vybavenie obcí defibrilátormi. "Minulé vlády problém neriešili, hoci mali k dispozícii tie isté európske fondy, ako máme dnes a mali navyše dostatok času. Keď mi pán Majerský tento problém nedávno spomenul, začala som situáciu riešiť a po dohode s ministrom zdravotníctva a vnútra dnes rokujeme s Európskou komisiou o financovaní systémového riešenia," podotkla.

Prezident Slovenskej komory zdravotníckych záchranárov Majerský v nedeľu otvoreným listom oznámil, že sa vzdáva členstva v strane Za ľudí, čím sa mu končí aj mandát v jej predsedníctve. Uviedol, že sa odmieta pozerať, ako sa z funkčnej strany stáva strana nefunkčná.