Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Remišová prišla na bicykli, S. Petruchová má trochu problém s presunmi

Na snímke Silvia Petruchová (OĽANO - NOVA) skladá poslanecký sľub počas ustanovujúcej schôdze Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) VII. volebného obdobia 23. marca 2016 v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Dusno prekážalo v snemovni poslankyni Martine Šimkovičovej. Na otázku či očakáva aj iné dusno v pléne odvetila: Vzhľadom na zloženie vlády to bude pestré, tak sa máme na čo tešiť.

Bratislava 23. marca (TASR) - Poslankyňa Národnej rady SR Veronika Remišová (OĽaNO-NOVA) plánuje chodiť do parlamentu na bicykli. Prišla tak aj na dnešnú ustanovujúcu schôdzu parlamentu. Bola by rada, keby sa k nej pridali aj ďalší zákonodarcovia.

"Som fanúšik cyklokoalície. Mrzí ma len to, že ten môj bicykel je zatiaľ osamotený. Budem rada, keď sa pripoja ďalší," povedala. Zloženie parlamentu vníma ako výsledok rozhodnutia voličov. "Ľudia chceli takýto parlament, tak je taký, a tak budem pristupovať ku kolegom, ktorí tu sedia," poznamenala.

Strach v parlamente nemá, napriek tomu, že minimálne jeden poslanec za ĽSNS priniesol do budovy zbraň. "Prekvapilo ma, že niektorí sa cítia ohrození, keď si museli priniesť zbraň. Ale ja strach nemám, cítim sa tu veľmi bezpečne," poznamenala.

Žiadne väčšie problémy v parlamente nemala zatiaľ ani poslankyňa na vozíčku Silvia Petruchová z OĽaNO-NOVA. Komplikácie má ale s presunmi. Potrebuje si viac zmanažovať čas a skoordinovať sa so svojím asistentom. Toho jej robí otec.

Dusno prekážalo v snemovni poslankyni Martine Šimkovičovej. Na otázku či očakáva aj iné dusno v pléne odvetila: "Vzhľadom na zloženie vlády to bude pestré, tak sa máme na čo tešiť." Bude pracovať v ľudskoprávnom výbore. Čo presne tam chce riešiť zatiaľ nevie. Pôvodne mala byť v sociálnom výbore. "Mala som sa venovať sociálnym veciam, ale uvidíme, je tam čomu sa venovať," uviedla.