Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Slovensko

Remišová: Strana Za ľudí víta odchod Šimka z postu ministra vnútra

Na archívnej snímke Veronika Remišová. Foto: TASR - Jakub Kotian

Rovnako bezodkladne by mali prezidentka a premiér Ľudovít Ódor podľa V. Remišovej riešiť výmenu šéfa Slovenskej informačnej služby Michala Aláča.

Bratislava 19. júla (TASR) - Strana Za ľudí víta koniec Ivana Šimka vo vedení ministerstva vnútra. Predsedníčka strany Veronika Remišová tvrdí, že Šimko zastavil všetky pozitívne a dôležité zmeny, ktoré rozbehla predchádzajúca vláda a neakceptovateľným spôsobom zasahoval do práce polície. Pomáhal tým podľa nej hlavne lídrovi Smeru-SD Robertovi Ficovi.

"Ľudia čakali od novej vlády do volieb pokoj a poriadok, no prišiel chaos, zmätok a vojna medzi políciou a ministrom vnútra," uviedla Remišová. Označila za paradox, že hlavným cieľom vlády prezidentky Zuzany Čaputovej malo byť doviesť Slovensko bezproblémovo k predčasným voľbám, no miesto toho bude vláda bez ministra vnútra. Pripomenula, že tento rezort je z pohľadu organizácie a zákonného priebehu volieb najdôležitejší. Rovnako bezodkladne by mali prezidentka a premiér Ľudovít Ódor podľa Remišovej riešiť výmenu šéfa Slovenskej informačnej služby Michala Aláča.

Premiér v stredu oznámil koniec Šimka vo funkcii. Zdôvodnil ho naštrbenou dôverou medzi Šimkom a vedením polície.