Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

V. Remišová: Ak zatvoríme prevádzky, budeme im to musieť vykompenzovať

Na snímke ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronika Remišová (Za ľudí), archívne foto. Foto: TASR - Pavol Zachar

Najtvrdšie opatrenia, ktoré dopadnú na ekonomiku, malé a stredné podniky, ale aj na školy, treba prijímať na regionálnom princípe, dodala Veronika Remišová.

Bratislava 11. októbra (TASR) - Strana Za ľudí tvrdí, že v prípade zatvárania prevádzok sa zároveň musia prijať aj kompenzačné opatrenia. Najtvrdšie opatrenia treba podľa predsedníčky strany a ministerky investícií Veroniky Remišovej prijímať na regionálnom princípe. Štát musí podľa nej na svojej strane ďalej zlepšovať systém testovania a trasovania.

"Budeme presadzovať, aby vláda rýchlo a efektívne pomáhala ľuďom pracujúcim v zatvorených prevádzkach, ľuďom, ktorí nemôžu pre opatrenia pracovať alebo musia byť doma s deťmi," uviedla Remišová.

Dodala, že najtvrdšie opatrenia, ktoré dopadnú na ekonomiku, malé a stredné podniky, ale aj na školy a občanov, treba prijímať na regionálnom princípe. "Napríklad na Orave je z dôvodu šírenia vírusu s ohniskom najmä na svadbách a rodinných oslavách desaťkrát horšia situácia ako v Bratislave a až 20-krát horšia situácia ako vo Zvolene," skonštatovala.

Ústredný krízový štáb v nedeľu rokuje o opatreniach, ktoré navrhla v sobotu (10. 10.) Pandemická komisia vlády SR. Pandemickú komisiu aj krízový štáb zvolali pre rastúci počet infikovaných.