Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Remišová: Za ľudí nie je súčasťou projektu expremiéra M. Dzurindu

Na snímke ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Veronika Remišová (Za ľudí) počas rokovania 127. schôdze vlády SR 14. decembra 2022 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Ak bude strana hľadať spojenia s nejakými ďalšími politickými subjektmi, bude tak robiť na spoločnom hodnotovom princípe.

Bratislava 14. decembra (TASR) - Strana Za ľudí nie je súčasťou pripravovaného projektu expremiéra Mikuláša Dzurindu. Po rokovaní vlády to uviedla jej líderka Veronika Remišová s tým, že oni sú stredopravá konzervatívna strana.

Ak bude strana hľadať spojenia s nejakými ďalšími politickými subjektmi, bude tak robiť na spoločnom hodnotovom princípe. "Dzurinda povedal, že nový projekt sa bude budovať na pôdoryse strany Spolu, ktorá mala s Progresívnym Slovenskom spoločne program a zhodneme sa na tom, že to bola liberálna koalícia," poznamenala Remišová. Preto sa v tomto projekte nevidí.

Dzurinda cez víkend na sneme Spolu potvrdil, že sa už dva roky stretáva s mladými ľuďmi, ktorí sa chcú venovať reformnej politike, a vytvárajú projekt.