Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

Remišová: Zverejnenie nahrávky z rokovania vlády sme nepodporili

Veronika Remišová, archívna snímka. Foto: TASR – Dano Veselský

Potom ozaj vyzeráte ako v talianskom manželstve, keď si musíme takýmto spôsobom dokazovať, kto mal pravdu, uviedla Remišová.

Bratislava 13. januára (TASR) – Zverejnenie nahrávky zo záveru pondelkového (11. 1.) rokovania vlády sme nepodporili. V stredu to uviedla vicepremiérka a šéfka koaličnej strany Za ľudí Veronika Remišová. Zvukový záznam má ozrejmovať postoje jednotlivých členov vládneho kabinetu k plošnému testovaniu.

Nemyslím si, že je správne zverejňovať tieto nahrávky. Potom ozaj vyzeráte ako v talianskom manželstve, keď si musíme takýmto spôsobom dokazovať, kto mal pravdu,“ doplnila Remišová s tým, že komunikácia členov vlády by mala byť konzistentná.

Ako má vyzerať avizované plošné testovanie, ešte podľa nej nie je známe. „Táto otázka bude zajtra predmetom rokovania vlády,“ ozrejmila. Podľa jej slov je potrebné v súvislosti s plošným testovaním počúvať samosprávy.

Okrem testovania, ktoré je jedným z nástrojov na zvládanie pandémie, vyzýva strana na masívnu osvetovú kampaň, „aby ľudia presne vedeli, aké pravidlá majú dodržiavať, ako majú chrániť seba a svoje rodiny“.

Najväčší počet ľudí sa nakazí podľa Remišovej v práci a v rodinách. „V práci sa tomu dá predísť tak, že sa budú zamestnanci na pravidelnej báze testovať,“ podotkla.