Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Remišová:Sadnúť si s opozíciou za okrúhly stôl k referendu nemá význam

Na archívnej snímke podpredsedníčka vlády a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Veronika Remišová. Foto: TASR Jaroslav Novák

Návrat mafiánskych štruktúr a koalícia Smeru, Hlasu a fašistov, ktorá reálne hrozí, by bola pre Slovensko katastrofou, uviedla šéfka strany Za ľudí.

Bratislava 14. januára (TASR) - Sadnúť si za okrúhly stôl k téme referenda o predčasných voľbách s ľuďmi, ktorí 12 rokov drancovali Slovensko, nemá význam. Vyhlásila to šéfka Za ľudí a vicepremiérka Veronika Remišová. Jej koaličný partner šéf Sme rodina a parlamentu Boris Kollár zvolal okrúhly stôl na utorok 18. januára.

"Strana Za ľudí, naopak, urobí všetko pre to, aby táto vládna koalícia dovládla do konca a presadili sme zlepšenia pre ľudí v zdravotníctve, školstve, v boji proti korupcii. Návrat mafiánskych štruktúr a koalícia Smeru, Hlasu a fašistov, ktorá reálne hrozí, by bola pre Slovensko katastrofou," uviedla v stanovisku pre TASR.

Okrúhly stôl odmieta i šéf SaS Richard Sulík a predseda OĽANO Igor Matovič. Ešte cez víkend Matovič povedal, že rozprávať sa "so zástupcami mafie o tom, ako umožniť skorší návrat mafie k moci", mu pripadá "úplne mimo misy".

Šéf Národnej rady (NR) SR avizoval, že pozvánku za okrúhly stôl dostanú predsedovia všetkých relevantných politických strán, ktoré majú zastúpenie v parlamente. Zúčastniť sa na nej plánujú napríklad mimoparlamentné subjekty Hlas-SD i Republika. Na stretnutí sa zúčastní aj ĽSNS, potvrdil to pre TASR poslanec strany Martin Beluský.


"Ja tam, samozrejme, pôjdem, je mojou povinnosťou ísť na také rokovanie, pretože mi záleží na tom, aby v ústave bolo riešenie politických kríz," reagoval v piatok na tlačovej konferencii šéf Smeru-SD Robert Fico. Dodal, že ak mu v utorok neschvália program schôdze NR SR, o referende týkajúcej sa zmluvy s USA, začínajú zbierať podpisy pod petičnú akciu. Víta záujem mimoparlamentnej SNS, ktorá je podľa Fica ochotná spolupracovať.

Kollár podľa svojich slov súhlasí, aby mali ľudia možnosť sa v referende vyjadriť, či chcú skrátiť volebné obdobie. Nenašiel však podľa svojich slov podporu koaličných partnerov.