Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Remišová: Zmena štátneho tajomníka bola bežným manažérskym rozhodnutím

Na snímke dočasne poverená ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Veronika Remišová (Za ľudí). Foto: TASR - Martin Baumann

Vláda v stredu odvolala Hargaša a súčasne k 9. februáru na jeho miesto štátneho tajomníka MIRRI vymenovala Jozefa Graňačku.

Bratislava 8. februára (TASR) - Odvolanie Jána Hargaša z postu štátneho tajomníka Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR bolo štandardným manažérskym rozhodnutím. Po stredajšom rokovaní vlády, na ktorom kabinet schválil personálny návrh, to uviedla šéfka rezortu Veronika Remišová (Za ľudí).

Odmietla zároveň, že by za Hargašovým odchodom bola nevôľa k jeho politickým ambíciám. "O tomto som sa dozvedela z médií, nikdy sme sa o tom spolu nebavili," uviedla ministerka. Zdôraznila, že za odvolaním Hargaša a vymenovaním nového štátneho tajomníka je potrebné vnímať snahu "dokončiť projekty a dať procesom väčšiu dynamiku".

Odvolaný štátny tajomník na sociálnej sieti uviedol, že s dôvodmi odvolania, ktoré mu oznámila Veronika Remišová, sa nedokáže stotožniť a nepovažuje ich za adekvátne. "Naviac sa ani nezhodujú s tými, o ktorých si dnes čítam v médiách. Napriek tomu mi neostáva nič iné, než zobrať to na vedomie a poďakovať sa kolegom za spoluprácu," uviedol Hargaš.

Priznal, že hoci je zo spôsobu odchodu sklamaný, neskresľuje to negatívne jeho pohľad na dôležitosť práce v štátnej a verejnej správe. "Práca pre štát má zmysel. Nájdete tu veľa frustrácií a spomaľovačov, ale aj kompetentných a čestných kolegov a príležitostí robiť na zmysluplných veciach," vyhlásil.

Vláda v stredu odvolala Hargaša a súčasne k 9. februáru na jeho miesto štátneho tajomníka MIRRI vymenovala Jozefa Graňačku.

O Hargašovom odchode za začalo špekulovať na začiatku februára, spomínalo sa jeho možné spájanie so stranou Progresívne Slovensko.