Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Pri reťazovej dopravnej nehode na R1 sa zrazilo 25 áut

Z nehody na R1 v smere od Serede do Trnavy v nedeľu 8. februára 2015. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Premávku na ceste R1 uzavreli na dvoch miestach.

Nitra/Trnava 8. februára (TASR) – Rýchlostná cesta R1 je už na dvoch miestach uzavretá pre reťazové dopravné nehody. Jedna sa stala v 53. kilometri za odbočkou Beladice v smere na Nitru. Podľa informácií z Operačného odboru Krajského riaditeľstva policajného zboru v Nitre tu došlo k reťazovej dopravnej nehode, pri ktorej sa zrazilo približne 25 áut. Cesta je momentálne neprejazdná, doprava je odklonená do Beladíc a na cestu 1/65 v smer na Nitru.



Premávku na ceste R1 uzavreli aj za deviatym kilometrom v smere od Serede na Trnavu, kde sa zrazilo približne 20 áut. „Cesta je uzavretá od Šoporne a obchádzka je vedená smerom na výjazd Šoporňa. Žiadame vodičov aby sa riadili pokynmi príslušníkov policajného zboru,“ informovalo Krajské riaditeľstvo policajného zboru v Trnave.

Niekoľko ľudí sa zranilo pri hromadnej nehode na rýchlostnej ceste R1, pri ktorej sa v katastri obce Pohranice zrazilo približne 30 áut. Ako informoval hovorca Krajského riaditeľstva hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Nitre Viliam Pánsky, do nemocnice bolo prevezených osem dospelých osôb a jedno dieťa.

"Momentálne sa odstraňujú následky nehody. Situácia na ceste je však mimoriadne zlá. Silný vietor nafúkava sneh na vozovku, kvôli čomu je v tomto úseku minimálna viditeľnosť," uviedol pre TASR Pánsky. Podľa jeho slov nebude cesta prejazdná skôr ako o dve hodiny.

V kalamite spôsobnej silným vetrom a snehom uviazlo v poškodených autách niekoľko desiatok ľudí. "Pripravili sme pre nich mikrobus a polícia pristavila aj autobus, aby sme mohli 60 až 70 ľudí previezť na Stredisko správy a údržby R1na Selenci, odkiaľ si ich potom môžu vyzdvihnúť príbuzní," povedal Pánsky.

Fotogaléria od čitateľa Teraz.sk Petra - kvôli havárii na R1 museli vodiči využiť obchádzku okolo obce Zavar



Neprejazdné sú i ďalšie cesty:

Diaľnica D1 medzi Spišským Štvrtkom a Popradom bola uzavretá

Cesty v Žilinskom kraji sú pre husté sneženie zjazdné s ťažkosťami