Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Rezort diplomacie podpísal so SAV memorandum o spolupráci

Na archívnej snímke Pavol Šajgalík Foto: TASR Dano Veselský

Podľa Brockovej je memorandum dobrou príležitosťou, ako posilniť prostredníctvom vedecko-výskumnej spolupráce dobré meno Slovenska v zahraničí.

Bratislava 22. novembra (TASR) - Štátna tajomníčka Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR Ingrid Brocková podpísala v pondelok s predsedom Slovenskej akadémie vied (SAV) Pavlom Šajgalíkom memorandum o spolupráci. TASR o tom informoval komunikačný odbor MZVEZ. Podľa Brockovej je memorandum dobrou príležitosťou, ako posilniť prostredníctvom vedecko-výskumnej spolupráce dobré meno Slovenska v zahraničí.

"Nové memorandum potvrdzuje našu doterajšiu úspešnú spoluprácu v oblasti podpory vedy a výskumu a súčasne definuje nové formy spolupráce. Vytvára vhodnú platformu pre spoločné aktivity šíriace dobré meno našej krajiny a značku Slovenska v zahraničí," uviedla Brocková.

Rezort diplomacie považuje memorandum za dôležité aj preto, že umožňuje cez aktivity ministerstva spojené s prezentáciou SR v zahraničí intenzívnejšie popularizovať doma a v zahraničí úspechy slovenskej vedy a výskumu.

"Som rada, že Slovenská akadémia vied má záujem aktívne s rezortom diplomacie spolupracovať napríklad pri organizácii inovačných dní pre veľvyslancov akreditovaných v SR či pri návštevách zahraničných predstaviteľov na Slovensku, ktoré sa týkajú aj vedeckej spolupráce," dodala štátna tajomníčka s tým, že rezort je pripravený aj na spoluprácu v zahraničí prostredníctvom siete našich zastupiteľských úradov.