Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Rezort diplomacie si pripomína Medzinárodný deň multilateralizmu

Na archívnej snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok . Foto: TASR - Jaroslav Novák

SR je podľa rezortu diplomacie podporovateľom medzinárodného systému založeného na dodržiavaní dohodnutých medzinárodných pravidiel a noriem.

Bratislava 24. apríla (TASR) – Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR si pripomína Medzinárodný deň multilateralizmu a diplomacie za mier. TASR o tom informoval tlačový odbor MZVaEZ SR.

"V dnešnom čoraz prepojenejšom a komplexnejšom svete, nemá multilateralizmus, čiže globálna spolupráca krajín, reálnu alternatívu. Pretrvávajúca pandémia COVID-19 nám túto nevyhnutnosť opäť potvrdila," uviedol tlačový odbor rezortu diplomacie.

SR je podľa rezortu diplomacie podporovateľom medzinárodného systému založeného na dodržiavaní dohodnutých medzinárodných pravidiel a noriem. "Súdržnosť a dialóg pri riešení globálnych výziev a aktuálnych kríz dôsledne a dlhodobo presadzujeme v našej zahraničnej politike a vonkajšej činnosti Európskej únie, aby silnela jej pozícia dôležitého medzinárodného aktéra," povedal tlačový odbor MZVaEZ SR. Dodal, že sú presvedčení, že medzinárodná spolupráca a solidarita je tiež jedinou cestou, ako môže svetové spoločenstvo prekonať aktuálnu krízu spôsobenú pandémiou nového koronavírusu.