Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Rezort dopravy upravil podmienky na čerpanie financií na obnovu budov

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Rezort dopravy eviduje zatiaľ 45 žiadostí v celkovej sume 32 miliónov eur. Celkovo je na výzvu vyčlenených 120 miliónov eur.

Bratislava 27. januára (TASR) - Ministerstvo dopravy (MD) SR zmenilo podmienky na predkladanie žiadostí k poskytnutiu financií na podporu obnovy a odolnosti verejných historických a pamiatkovo chránených budov. Podľa rezortu ide o mierne zmeny, ktoré majú žiadateľom uľahčiť čerpanie finančných prostriedkov. MD o tom informovalo v piatok na svojom webe.

"V rámci úprav sa rozšíril okruh oprávnených subjektov. Zároveň sme umožnili niektoré vybrané zariadenia umiestniť aj na susedné budovy žiadateľa, zmenila sa kategória vybraných aktivít a výzvu sme doplnili o odporúčania k indexácii cien stavebných materiálov," vysvetlilo ministerstvo.

Na žiadosti, ktoré už boli podané, nebudú mať avizované zmeny negatívny vplyv s tým, že s nimi súhlasila aj Národná implementačná a koordinačná autorita na Úrade vlády SR.

Rezort dopravy eviduje zatiaľ 45 žiadostí v celkovej sume 32 miliónov eur. Celkovo je na výzvu vyčlenených 120 miliónov eur. Financie bude rezort čerpať z Plánu obnovy a odolnosti SR. Výzva je otvorená do konca novembra roku 2024.