Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Rezort kultúry: Spomienkovým podujatím si uctili obete holokaustu

Na snímke zľava ministerka kultúry SR Natália Milanová, predseda vlády SR Eduard Heger (obaja OĽANO) a riaditeľ Múzea židovskej kultúry Michal Vaněk počas podujatia pri príležitosti Medzinárodného dňa pamiatky obetí holokaustu v Bratislave v pondelok 30. januára 2023. Foto: TASR - Jakub Kotian

Milanová poukázala, že pod rezort kultúry patrí aj Múzeum holokaustu v Seredi, ktoré je podľa nej najväčším vzdelávacím strediskom v oblasti ľudských práv na území Slovenska.

Bratislava 30. januára (TASR) - Pri príležitosti Medzinárodného dňa pamiatky obetí holokaustu sa v priestoroch Ministerstva kultúry (MK) SR uskutočnilo spomienkové podujatie venované obetiam holokaustu a jeho preživším. Na sociálnej sieti o tom informovala dočasne poverená ministerka kultúry SR Natália Milanová (OĽANO) a rovnako dočasne poverený premiér Eduard Heger (OĽANO).

Milanová poukázala, že pod rezort kultúry patrí aj Múzeum holokaustu v Seredi, ktoré je podľa nej najväčším vzdelávacím strediskom v oblasti ľudských práv na území Slovenska. "Dnes môžem úprimne povedať, že naše múzeum holokaustu svojou každodennou činnosťou zabezpečuje, aby sme nezabudli na krehkosť demokracie a pamätali na obete vrátane vašich rodinných príslušníkov, ktorých sme ako spoločnosť nedokázali ochrániť," vyhlásila.



Slovensko má podľa Hegera podiel na holokauste, ktorý nazval "ohavnou jazvou v histórii ľudstva". Počas podujatia vzdal česť všetkým, ktorý zaplatili v holokauste svojím životom. "Je správne, že sa slovenská vláda ospravedlnila za tento ohavný čin," vyhlásil.