Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Rezort: Na riaditeľov národných parkov sa prihlásilo 24 uchádzačov

Na archívnej snímke pohľad na Slavkovský štít (2 452 metrov nad morom) vo Vysokých Tatrách. Foto: TASR - Oliver Ondráš

Výberové konania sa udiali minulý týždeň. Pozostávali z odbornej skúšky a verejného vypočutia a podľa zákona sa vyhodnotia do desiatich dní.

Bratislava 4. októbra (TASR) - Celkovo sa do výberových konaní na riaditeľov deviatich národných parkov prihlásilo 24 uchádzačov. Jeden z nich sa prihlásil na miesto riaditeľa v dvoch národných parkoch. Pre TASR to uviedlo tlačové oddelenie Ministerstva životného prostredia (MŽP) SR.

Výberové konania sa udiali minulý týždeň. Pozostávali z odbornej skúšky a verejného vypočutia a podľa zákona sa vyhodnotia do desiatich dní. "MŽP v súčasnosti nedokáže relevantne zodpovedať otázku, či sa výberové konanie na riaditeľa niektorého z deviatich národných parkov bude alebo nebude opakovať," skonštatovalo tlačové oddelenie.

Úlohou nových riaditeľov správ národných parkov bude podľa MŽP zachovanie prírodného dedičstva a jeho ochrana a socioekonomický rozvoj regiónov najmä prostredníctvom mäkkých foriem turizmu.

Národné parky prešli nedávno reformou. Zabezpečila sa tak jednotná správa štátnych pozemkov na ich území. Zriadenie deviatich správ národných parkov ako samostatných organizácií ochrany prírody sa udialo k 31. marcu.