Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Rezort obrany odmieta, že by bola SR ochotná vzdať sa tankov Leopard 2

Na snímke sprava dočasne poverený minister obrany SR Jaroslav Naď (OĽANO) počas prijatia ministerky obrany Spolkovej republiky Nemecko Christine Lambrechtovej v Bratislave 19. decembra 2022. Foto: TASR - Dano Veselský

Minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) na sociálnej sieti uviedol, že žiadne rokovanie o vzdaní sa tankov neprebehlo.

Bratislava 20. januára (TASR) - Ministerstvo obrany (MO) SR sa ohradilo voči informáciám v nemeckých médiách, že by Slovensko bolo ochotné vzdať sa v prospech Ukrajiny tankov Leopard 2, ktoré má dostať z Nemecka. Informácia sa podľa slov rezortu nezakladá na pravde a od Slovenska to nepožadujú ani spojenci. Stanovisko TASR poskytla hovorkyňa ministerstva obrany Martina Kovaľ Kakaščíková.

"Ani počas piatkových rokovaní v Ramsteine nezaznela oficiálna požiadavka zo strany Nemecka, aby sme tanky Leopard, takpovediac, posunuli Ukrajine," uviedol po rokovaní štátny tajomník MO SR Marian Majer. Dementoval aj informáciu, že sme dostali prísľub od USA o poskytnutí náhrady vo forme starších amerických tankov Abrams.

Minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) na sociálnej sieti uviedol, že žiadne rokovanie o vzdaní sa tankov neprebehlo. "Nikto nás o to nepožiadal, žiadne Abramsy mám neboli ani sľúbené, ani ponúknuté. Nič z toho nie je pravda," podčiarkol. Informácie medializované v zahraničí označil za "fake news".