Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Rezort obrany podporí dotáciou zaujímavé projekty

Na snímke dočasne poverený minister obrany SR Jaroslav Naď (OĽANO). Foto: TASR - Martin Baumann

Na stránke MO SR nájdu záujemcovia aj nezáväzný zoznam okruhov tém s prioritami rezortu, ktoré môžu žiadateľom napomôcť bližšie definovať účel projektu.

Bratislava 2. februára (TASR) - Rezort obrany podporí formou dotácií zaujímavé projekty týkajúce sa obrany a bezpečnosti štátu. Na výzvu vyčlenil 500.000 eur. O dotáciu môžu požiadať občianske združenia, nadácie, neinvestičné fondy a neziskové organizácie, ale tiež mestá a obce do 31. marca. TASR o tom informovala hovorkyňa Ministerstva obrany (MO) SR Martina Kakaščíková.

Prostredníctvom dotácií chce ministerstvo podporiť prácu mimovládneho sektora, akademickej obce i územnej samosprávy a využiť ich odborné znalosti, expertízy a skúsenosti pri zvyšovaní informovanosti verejnosti o prioritách ministerstva obrany a Ozbrojených síl SR. Cieľom je tiež aktívne podporovať verejnú diskusiu na témy, ktoré sa týkajú rezortu obrany.

"Práve lokálne alebo cielene zamerané projekty sú pre nás veľkým prínosom – podujatia pre mládež, rôzne formy vzdelávania, cenné publikácie, či obnova vzácnych historických pamiatok a ďalšie aktivity, ktoré sa môžu realizovať a vznikať často len vďaka tejto forme podpory," vyzdvihol dočasne poverený minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO).

Dotácie môžu smerovať na vzdelávacie aktivity, branno-športové, kultúrne alebo spoločenské podujatia so zameraním na podporu výchovy občanov k vlastenectvu, informovanie verejnosti o Severoatlantickej aliancii a Európskej únii, prípravu občanov na obranu SR, prezentáciu Ozbrojených síl SR, podporu kultúrnych, duchovných a sociálnych potrieb profesionálnych vojakov, vojakov v zálohe a vojnových veteránov, podporu starostlivosti o športové talenty a podporu vrcholového športu a výkonnostného športu.

Na stránke MO SR nájdu záujemcovia aj nezáväzný zoznam okruhov tém s prioritami rezortu, ktoré môžu žiadateľom napomôcť bližšie definovať účel projektu.