Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

Rezort obrany: Pred ubytovňami BARMO osadili defibrilátory

Na archívnej snímke defibrilátor. Foto: TASR - Adriána Hudecová

Pri umiestňovaní a montáži sme dbali na to, aby okrem našich hostí a personálu boli plne k dispozícii aj širokej verejnosti, povedal riaditeľ BARMO Branislav Ilkovič.

Bratislava 6. marca (TASR) - Bytová agentúra rezortu ministerstva obrany (BARMO) osadila pred vstupom do svojich ubytovacích zariadení v Bratislave, Martine, Trenčíne a tiež v Žiline verejne dostupné defibrilátory. TASR o tom informovala hovorkyňa Ministerstva obrany (MO) SR Martina Kakaščíková.

"Inštaláciou defibrilátorov na jednotlivých ubytovniach pokračujeme vo zvyšovaní štandardov a bezpečnosti na ubytovniach v našej správe. Pri umiestňovaní a montáži sme dbali na to, aby okrem našich hostí a personálu boli plne k dispozícii aj širokej verejnosti," povedal riaditeľ BARMO Branislav Ilkovič s tým, že prístroje sú prispôsobené na jednoduché použitie laickou verejnosťou aj bez špeciálnej zdravotníckej prípravy.

Dočasne poverený minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) však verí, že tieto defibrilátory nebudú musieť byť použité. "Ale som nesmierne rád, že ak taká situácia príde, sú tu pre pomoc a záchranu životov," zdôraznil.