Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Rezort obrany upozorňuje na plánované presuny vojenskej techniky

Ilustračná snímka. Foto: TASR Radovan Stoklasa

V priebehu budúceho týždňa sa uskutočnia aj železničné presuny Ozbrojených síl SR, a to na trasách Trebišov – Hlohovec, Sása-Pliešovce – Trebišov, Sása-Pliešovce – Zlatovce a Martin - Sereď.

Bratislava 17. septembra (TASR) – Ministerstvo obrany (MO) SR upozorňuje obyvateľov Slovenska na 39 plánovaných cestných presunov zahraničných spojeneckých ozbrojených síl cez územie SR. Uskutočnia sa v období od 20. do 26. septembra. TASR o tom informovala hovorkyňa MO SR Martina Kovaľ Kakaščíková.

„Rezort obrany zdôrazňuje, že tranzity boli riadne schválené v zmysle opatrenia Úradu verejného zdravotníctva SR," uviedla hovorkyňa.

V období od 20. do 26. septembra sa uskutočnia tiež cestné presuny techniky Ozbrojených síl SR v rámci Slovenska na trasách Hlohovec – Michalovce, Michalovce – Martin, Michalovce – Nemecká, Nitra – Brezová pod Bradlom a späť, Zemianske Kostoľany – Martin a späť, Sliač – Trenčín, Sklené – Lešť, Nováky – Lešť, Nováky – Sklené, Sklené – Poprad a späť, Zemianske Kostoľany – Nemšová a späť, Nováky – Záhorie, Zemianske Kostoľany – Trebišov, Prešov – Zemianske Kostoľany, Zemianske Kostoľany – Mokraď, Trenčín – Záhorie, Lešť – Martin, ako aj na trase Trenčín – Sliač.

V priebehu budúceho týždňa sa uskutočnia takisto železničné presuny Ozbrojených síl SR, a to na trasách Trebišov – Hlohovec, Sása-Pliešovce – Trebišov, Sása-Pliešovce – Zlatovce a Martin - Sereď.