Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Slovensko

Rezort obrany upozorňuje na plánované presuny vojenskej techniky

Ilustračná snímka. Foto: TASRAP

Ministerstvo zdôrazňuje, že tranzity boli riadne schválené v zmysle opatrenia Úradu verejného zdravotníctva SR.

Bratislava 5. novembra (TASR) - Ministerstvo obrany (MO) SR upozorňuje obyvateľov, že v období od 8. do 14. novembra je cez územie Slovenska plánovaných 32 cestných presunov zahraničných spojeneckých ozbrojených síl. Informovala o tom hovorkyňa MO Martina Kovaľ Kakaščíková.

Rezort obrany zdôrazňuje, že tranzity boli riadne schválené v zmysle opatrenia Úradu verejného zdravotníctva SR. "V období od 8. do 14. novembra 2021 sa uskutočnia tiež cestné presuny techniky Ozbrojených síl SR v rámci Slovenska na trasách Martin – Trebišov, Sliač – Nemecká, Michalovce – Moldava nad Bodvou a späť, Poprad – Martin, Michalovce – Zemianske Kostoľany a späť, Martin – Lešť a späť, Zemianske Kostoľany – Kuchyňa a späť, Prešov – Zemianske Kostoľany a späť, Nováky – Lešť, Nitra – Zemianske Kostoľany a späť, Sliač – Zemianske Kostoľany a späť, Zemianske Kostoľany – Topoľčany a späť, Zemianske Kostoľany – Trebišov, Zemianske Kostoľany – Martin a späť, Nováky – Záhorie a v rámci miest Sereď, Moldava nad Bodvou a Hlohovec," uviedla Kovaľ Kakaščíková.

V priebehu budúceho týždňa sa uskutoční tiež železničný presun Ozbrojených síl SR, a to na trasách Sása-Pliešovce – Michalovce a Vlkanová – Trenčín.