Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Rezort práce sa po rokovaní nedohodol s úradníkmi na mzdách

Branislav Ondruš Foto: TASR/Martin Baumann

"Dohodli sa na štyroch z piatich požiadaviek," vysvetlil pre TASR hovorca ústredia práce Peter Zeman.

Bratislava 18. apríla (TASR) - Rezort práce prostredníctvom štátneho tajomníka Branislava Ondruša (Smer-SD) sa po dnešnom rokovaní dohodol so zamestnancami úradov práce na väčšine ich požiadaviek s výnimkou prehodnotenia miezd. "Dohodli sa na štyroch z piatich požiadaviek," vysvetlil pre TASR hovorca ústredia práce Peter Zeman.

Ondruš by sa tak mal stretnúť s úradníkmi, ktorí sú v štrajkovej pohotovosti už niekoľko mesiacov, v priebehu nasledujúcich štyroch týždňov. Práve ďalšie rokovanie by malo priniesť výsledok ohľadom ich požiadavky na zvýšenie platov. Ako podotkol Zeman, všetko bude záležať od nastavenia rozpočtu na ministerstve, z ktorého následne idú zdroje aj pre ústredie a pre úradníkov.

Zástupcovia väčšiny zamestnancov úradov práce boli s výsledkom rokovania spokojní, v štrajkovej pohotovosti sa však rozhodli aj naďalej zostať. Jej ukončenie prehodnotia po najbližšom stretnutí. V petícii celkovo 5200 úradníkov upozorňuje na fakt, že ministerstvo je dlhodobo finančne a personálne poddimenzované a nie je tak reálne možné očakávať riešenia požiadaviek iba z jeho zdrojov.