Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Rezort predstaví Stratégiu kultúry do roku 2030

Na snímke nádvorie zrekonštruovanej Slovenskej národnej galérie (SNG) v Bratislave vo štvrtok 1. decembra 2022. SNG v Bratislave sprístupnia pre verejnosť v nedeľu 11. decembra. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Stratégia kultúry a kreatívneho priemyslu do roku 2030 je hotová.

Bratislava 3. februára (TASR) – Stratégia kultúry a kreatívneho priemyslu do roku 2030 je hotová. Ministerstvo kultúry (MK) SR chce dokument predstaviť verejnosti 13. februára v priestoroch Slovenskej národnej galérie (SNG).

"Materiál obsahuje sedem strategických cieľov, definujúcich podobu a podmienky kultúry na Slovensku s výhľadom do roku 2030, a to Dobre spravovaná kultúra; Efektívne financovaná kultúra; Dôstojná kultúra; Kvalitná kultúra; Inkluzívna kultúra; Rešpektovaná kultúra a Zodpovedná kultúra," informuje rezort na sociálnej sieti.

Pripomína, že zámerom stratégie je sformulovať dlhodobé strategické ciele štátnej kultúrnej politiky s pravidelne aktualizovanými akčnými plánmi a prepojiť tieto ciele s politikami iných rezortov s výhľadom do roku 2030. Materiál má ponúknuť v horizonte niekoľkých rokov kroky na zlepšenie finančnej aj umeleckej kondície kultúrno-kreatívneho sektora. Široká participácia kultúrnej obce na tvorbe stratégie má zabezpečiť efektívnu implementáciu navrhovaných opatrení.