Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

Rezort školstva chystá výzvu pre vysoké školy na modernizáciu budov

Na archívnej snímke pohľad na Átriové domy vo Vysokoškolskom meste Ľudovíta Štúra v Mlynskej doline Univerzity Komenského v Bratislave Foto: TASR/Štefan Puškáš

Očakávané vyhlásenie výzvy je v prvom kvartáli tohto roka. Oprávnenými žiadateľmi sú verejné vysoké školy a štátne vysoké školy.

Bratislava 15. januára (TASR) - Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR pripravuje výzvu na predkladanie žiadostí, ktorá je zameraná na komplexnú modernizáciu budov a internátov verejných a štátnych vysokých škôl. Informuje o tom rezort školstva na svojom webe.

"Cieľom výzvy je podpora strategického rozvoja vysokých škôl a budovania integrovanej infraštruktúry, ako aj komplexnej modernizácie výskumnej, vzdelávacej a ubytovacej infraštruktúry," spresnilo ministerstvo školstva. Tieto ciele sú v súlade s hlavným cieľom komponentu osem Plánu obnovy a odolnosti SR: Zvýšenie výkonnosti slovenských vysokých škôl.

Očakávané vyhlásenie výzvy je v prvom kvartáli tohto roka. Oprávnenými žiadateľmi sú verejné vysoké školy a štátne vysoké školy. Alokácia na výzvu bude upresnená neskôr na základe rokovaní medzi SR a Európskou komisiou.

V nadväznosti na neúspešnú výzvu s názvom Podpora pri strategickom rozvoji infraštruktúry vysokých škôl je pripravovaná nová, ktorej cieľom bude podpora strategického rozvoja vysokých škôl a zvyšovanie konkurencieschopnosti vysokých škôl prostredníctvom spájania vysokých škôl do väčších celkov, budovania integrovanej infraštruktúry. Okrem toho ide tiež aj o komplexnú modernizáciu výskumnej, vzdelávacej a ubytovacej infraštruktúry s predpokladaným vyhlásením v druhej polovici prvého kvartálu roka 2023.