Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Rezort školstva podporí 27 projektov v rámci výzvy Enviroprojekt 2022

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Roman Hanc

Zoznam a výšku pridelených finančných prostriedkov po schválení ministrom školstva zverejnili na webe ministerstva.

Bratislava 2. júna (TASR) – Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR podporí 27 projektov v rámci výzvy Enviroprojekt 2022 v celkovej výške 50.000 eur. Informuje o tom rezort školstva na svojom webe.

"V rámci výzvy na podávanie žiadostí o financovanie rozvojového projektu environmentálnej výchovy a vzdelávania v základných a stredných školách Enviroprojekt 2022 bolo Ministerstvu školstva, vedy, výskumu a športu SR predložených prostredníctvom vyplnenia online formulára na webovom sídle ministerstva spolu 264 projektov s požiadavkou 502.877 eur na ich realizáciu," uviedol rezort školstva. Ide o mnohonásobne vyššiu požiadavku, ako je vyčlenený objem finančných prostriedkov z rozpočtu kapitoly ministerstva školstva.

Z podaných projektov medzirezortná komisia pre výber, hodnotenie a finančnú podporu environmentálnych projektov rezortu školstva na online zasadnutí 25. mája vybrala 27 projektov na pridelenie účelových finančných prostriedkov základným a stredným školám. Zoznam a výšku pridelených finančných prostriedkov po schválení ministrom školstva zverejnili na webe ministerstva. Podporené školy získali na svoje projekty maximálne 2000 eur.

Rezort školstva dodal, že pridelený objem finančných prostriedkov na realizáciu projektov je limitovaný sumou 50.000 eur, preto ďalšie projekty nemôžu byť v tomto roku podporené.