Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Slovensko

Rezort zahraničia podporí projekty zamerané na vzťahy s Ukrajinou

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

Navrhované projekty by mali byť flexibilné z obsahového aj časového hľadiska, aby ich bolo možné realizovať v kontexte značnej dynamiky aktuálneho diania a v úzkej súčinnosti s MZVEZ.

Bratislava 4. apríla (TASR) - Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR podporí projekty so zameraním na vzťahy s Ukrajinou. Na vyhlásenú výzvu vyčlenilo 50.000 eur. Žiadosť treba podať do 6. mája. TASR o tom informoval komunikačný odbor MZVEZ.

"Aktuálna výzva reaguje na agresiu Ruskej federácie voči Ukrajine a zameriava sa na hodnotenie súvislostí vypuknutia vojny a osobitne na perspektívy rozvoja vzťahov s Ukrajinou," priblížil rezort. Navrhované projekty by mali byť flexibilné z obsahového aj časového hľadiska, aby ich bolo možné realizovať v kontexte značnej dynamiky aktuálneho diania a v úzkej súčinnosti s MZVEZ.

V rámci okruhov tém na spracovanie projektov ministerstvo navrhuje medzinárodnú konferenciu o budúcnosti Ukrajiny alebo komparatívnu štúdiu vo forme publikácie zameranej na ukrajinské a slovenské skúsenosti pri vysporiadaní sa s dezinformáciami, falšovaním historických naratívov či posilňovanie odolnosti verejnosti a strategickej komunikácie.

Základným kritériom na posúdenie žiadosti je vhodnosť, účelnosť a komplexnosť projektu. Žiadúce tiež je definovať rozsah medializácie projektu a vytvoriť podmienky pre realizáciu projektu v podmienkach prípadných opatrení proti šíreniu pandémie COVID-19. Bližšie informácie nájdu záujemcovia na webovej stránke MZVEZ SR.