Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Rezort školstva pripravil v súvislosti s letnými školami webináre

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Roman Hanc

Žiaci základných a stredných odborných škôl budú môcť navštevovať v posledných troch augustových týždňoch (9. - 27. 8.) letné školy.

Bratislava 24. mája (TASR) - Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR pripravilo v súvislosti s organizáciou letných škôl viacero webinárov. Prvý z nich s názvom Opýtajte sa všetko, čo vás zaujíma o projekte letná škola sa uskutoční v pondelok o 16.00 h. Informuje o tom rezort školstva na svojej webovej stránke.

V utorok (25. 5.) je naplánovaný webinár na tému, ako spolupracovať s neziskovým sektorom počas letnej školy. O deň neskôr, teda v stredu (26. 5.), sa má uskutočniť webinár na tému, ako zmysluplne naplánovať program letnej školy.

Žiaci základných a stredných odborných škôl budú môcť navštevovať v posledných troch augustových týždňoch (9. - 27. 8.) letné školy. Zámerom tohto projektu je poskytnúť žiakom základných škôl možnosť na získanie, prípadne upevnenie vedomostí, zručností a spôsobilostí, ktoré si nedostatočne osvojili počas školského roka 2020/2021 najmä v dôsledku dlhotrvajúceho dištančného vzdelávania. V stredných odborných školách slúžia ako náhrada praktického vyučovania.

Žiadatelia za základné školy môžu získať 600 eur na letnú školu v trvaní štyroch až šiestich hodín denne a 1000 eur v prípade, že deti budú v škole sedem až desať hodín za deň. Školy môžu realizovať aktivity aj súbežne vo viacerých skupinách. V prípade stredných odborných škôl letné školy môžu trvať od desiatich do 15 pracovných dní s možnosťou realizovať viacero skupín súbežne. Maximálna výška finančných prostriedkov na jednu strednú odbornú školu organizujúcu letnú školu je 5000 eur.

Projekt musí žiadateľ vypracovať a zaslať ministerstvu najneskôr do 4. júna. Rezort školstva následne tieto projekty vyhodnotí do 15. júna.