Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Rezort školstva: Suma na podporu konzorcií ešte nie je stanovená

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

Do výzvy ministerstva školstva zameranej na predkladanie projektových zámerov na podporu pri strategickom rozvoji infraštruktúry vysokých škôl sa zapojilo celkovo 11 univerzít.

Bratislava 10. júna (TASR) - Finálna suma na podporu konzorcií a ani ich definitívny počet ešte nie sú stanovené. Pre TASR to uviedol odbor komunikácie a marketingu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR.

Proces hodnotenia projektových zámerov, ktoré sa zameriavajú na vznik konzorcií, ktoré majú vytvoriť viaceré univerzity, stále prebieha. "O výsledku budú univerzity informované do 13. júna," uviedli z ministerstva školstva.

"Finálna suma na podporu konzorcií a ani definitívny počet konzorcií ešte nie sú stanovené. Tieto otázky sú stále predmetom prebiehajúcich rokovaní medzi ministerstvom, Národnou implementačnou a koordinačnou autoritou a Európskou komisiou v súvislosti s revíziou Plánu obnovy a odolnosti SR," dodali z ministerstva školstva.

Do výzvy ministerstva školstva zameranej na predkladanie projektových zámerov na podporu pri strategickom rozvoji infraštruktúry vysokých škôl sa zapojilo celkovo 11 univerzít, ktoré podali päť projektových zámerov na vznik konzorcií.

Prvým spojením má byť Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre a Technická univerzita vo Zvolene, druhým Technická univerzita v Košiciach, Univerzita Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach a Univerzita veterinárneho lekárstva a farmácie v Košiciach, tretím Univerzita sv. Cyrila a Metoda v Trnave a Trnavská univerzita v Trnave. Štvrté spojenie chcú vytvoriť Slovenská technická univerzita v Bratislave a Ekonomická univerzita v Bratislave a piate Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici a Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre.