Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Rezort školstva vyhlásil výzvu na program Spolu úspešnejší 2021

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Podať projekt prostredníctvom elektronického formulára je možné do 11. októbra.

Bratislava 23. septembra (TASR) - Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR vyhlásilo výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie finančných prostriedkov na program doučovania Spolu úspešnejší 2021 na obdobie od 15. októbra do 31. decembra. Informuje o tom rezort školstva na svojom webe.

"Cieľom programu doučovania na stredných školách je podporiť tie stredné školy, ktoré budú prostredníctvom kvalitného a dostupného doučovania svojich žiakov vytvárať podmienky na zlepšovanie ich vedomostí, zručností a kompetencií v stanovenom rozsahu v hodinách mimo vyučovania v stanovenom rozsahu," uvádza sa na webe rezortu školstva. Predovšetkým ide o doplnenie vedomostí a zručností, nadobúdanie ktorých ovplyvnila pandémia ochorenia COVID-19, a ktorých absencia podstatným spôsobom ovplyvňuje uplatnenie absolventov na trhu práce.

Žiadosť sa podáva výhradne v elektronickej podobe. Vzhľadom k tomu, že výzva Spolu úspešnejší 2021 je realizovaná z Plánu obnovy a odolnosti SR, je potrebné pripojiť ako prílohu do elektronickej žiadosti čestné vyhlásenie žiadateľa.

Z materiálov zverejnených na webe rezortu školstva vyplýva, že výška celkových finančných prostriedkov určených na výzvu je 1.250.000 eur. Podať projekt prostredníctvom elektronického formulára je možné do 11. októbra. Zoznam podporených žiadateľov bude zverejnený 14. októbra.