Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Rezort školstva vyhlásil výzvy na programy doučovania v školách

Ilustračné foto. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Prihlasovanie do výziev je možné v oboch prípadoch do 10. januára 2022.

Bratislava 14. decembra (TASR) – Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR vyhlásilo výzvy na predkladanie žiadostí o poskytovanie finančných prostriedkov na programy doučovania Spolu úspešnejší 2 a Spolu múdrejší 3 na mesiace január až jún 2022. Informuje o tom rezort školstva na svojom webe.

"Cieľom výzvy Spolu úspešnejší 2 je podpora pre tie stredné školy, ktoré budú prostredníctvom kvalitného a dostupného doučovania svojich žiakov vytvárať podmienky na zlepšovanie ich vedomostí a zručností v hodinách mimo vyučovania v stanovenom rozsahu,“ uviedlo ministerstvo školstva. Program doučovania Spolu múdrejší 3 bude pokračovať aj v roku 2022. Cieľom výzvy je podpora doučovania pre žiakov v základných školách.

Prihlasovanie do výziev je možné v oboch prípadoch do 10. januára 2022. Doučovanie sa začne následne 17. januára a ukončené bude 17. júna. V mesiaci január a jún sa bude doučovanie realizovať pol mesiaca. "Doučovanie odporúčame realizovať počas celého obdobia. Pokiaľ škola z prevádzkových alebo personálnych dôvodov nedokáže zabezpečiť doučovanie počas celého obdobia, môže doučovať kratšie. Podmienkou však je, že doučovanie prebieha najmenej v štyroch mesiacoch," poznamenal rezort školstva.

Oproti Spolu múdrejší 2 je v rámci výzvy Spolu múdrejší 3 možné v marginalizovaných rómskych komunitách realizovať aj individuálne vzdelávanie. Obidva programy zamerané na doučovanie žiakov sú realizované z Plánu obnovu a odolnosti SR.