Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Rezort školstva vyhodnotil poznámky k projektom na digitalizáciu škôl

Na snímke budova, v ktorej sídli Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR na Stromovej ulici v Bratislave. Foto: TASR - Jaroslav Novák

K projektu Digitálne vybavenie škôl bolo celkovo doručených 25 pripomienok od štyroch subjektov.

Bratislava 11. marca (TASR) - Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR vyhodnotilo verejné pripomienkovanie projektov Digitálne vybavenie škôl a Digitálna infraštruktúra škôl. Informuje o tom rezort na svojom webe.

K projektu Digitálne vybavenie škôl bolo celkovo doručených 25 pripomienok od štyroch subjektov. K druhému projektu zameranému na digitálnu infraštruktúru škôl dostal rezort školstva od odbornej verejnosti 19 pripomienok od siedmich subjektov.

Cieľom projektu Digitálna infraštruktúra škôl je realizovať opatrenia na zlepšenie kvality vzdelávania a dobudovanie vybranej digitálnej infraštruktúry v školách, ktorá je dôležitá pre úspešnú digitálnu transformáciu vzdelávania. "Motiváciou tohto projektu je školám poskytnúť zdroje na financovanie 100 percent pokrytia školy pomocou drôtovej a bezdrôtovej siete," uvádza sa na webe rezortu školstva.

Motiváciou projektu Digitálne vybavenie škôl je vďaka nákupu a inštalácii digitálneho vybavenia a softvéru podporiť aktívne využívanie digitálnych technológií vrátane využívania a vytvárania digitálneho vzdelávacieho obsahu vo vzdelávacom procese. "Vybavením všetkých škôl na Slovensku na vstupnú digitálnu úroveň sa dosiahne to, že všetci žiaci budú mať rovnocenný prístup k technológiám," poznamenal rezort školstva.

Oba projekty budú realizované v rámci Plánu obnovy a odolnosti SR.