Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Rezort školstva zmapuje potreby digitálnych technológií v školách

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Minister školstva Branislav Gröhling vo svojej správe pre riaditeľov škôl vyzýva, aby si dali na kvalite odpovedí záležať.

Bratislava 11. júna (TASR) - Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR prvýkrát detailne zmapuje potreby digitálnych technológií v základných a stredných školách. Informuje o tom rezort školstva na svojom webe.

Do 2. júla sa realizuje audit digitálnych technológií v základných a stredných školách. Uskutočňuje sa prostredníctvom elektronického dotazníka, ktorý bol vytvorený na MŠVVaŠ SR s cieľom zmapovania reálnych potrieb digitálnych technológií v školách.

"Okrem aktuálneho stavu digitálneho vybavenia k 1. júnu budú môcť školy napísať aj želaný stav všetkého digitálneho vybavenia do roku 2024," priblížil rezort školstva. Zozbierané údaje budú zreflektované pri implementácii reforiem a investícií Plánu obnovy a odolnosti Slovenska, dvoch národných projektov, ako aj pri ďalších aktivitách, ktoré rezort školstva v blízkej budúcnosti rozbehne.

Minister školstva Branislav Gröhling (SaS) vo svojej správe pre riaditeľov škôl vyzýva, aby si dali na kvalite odpovedí záležať. "Chceme, aby sa na školy dostala naozaj potrebná technika a nie to, čo už máte alebo to, čo nepotrebujete. A preto potrebujeme vašu súčinnosť," uviedol.

V prípade otázok alebo akýchkoľvek technických problémov môžu riaditelia škôl kontaktovať správcu dotazníka na e-mailovej adrese: digitalnyaudit@minedu.sk