Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Rezort školstva zverejnil výzvu na podporu inkluzívneho vzdelávania

Ilustračná snímka Foto: TASR/František Iván

Ministerstvo vyčlenilo na výzvu 40.607.050 eur zo zdrojov Európskeho sociálneho fondu. Výzva je zverejnená na webovej stránke ministerstva školstva a operačného programu Ľudské zdroje.

Bratislava 23. augusta (TASR) - Rezort školstva zverejnil výzvu na podporu inkluzívneho vzdelávania. Nový národný projekt "Pomáhajúce profesie v edukácii detí a žiakov" by mal školám uľahčiť spôsob na získanie asistenta učiteľa.

"Prostredníctvom tohto projektu budú môcť školy osloviť metodicko-pedagogické centrum a prostredníctvom jednoduchého dotazníka sa uchádzať o asistentov učiteľa a pedagogických asistentov na školy," vysvetlila riaditeľka odboru komunikácie a protokolu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR Ria Feik Achbergerová. Zapojiť sa môžu nielen materské, základné a stredné, ale aj špeciálne školy.

Ministerstvo vyčlenilo na výzvu 40.607.050 eur zo zdrojov Európskeho sociálneho fondu. Výzva je zverejnená na webovej stránke ministerstva školstva a operačného programu Ľudské zdroje. Prijímateľom projektu je Metodicko-pedagogické centrum (MPC).

Projekt "Pomáhajúce profesie v edukácii detí a žiakov" nadväzuje na projekty "V ZŠ úspešnejší" a "V ZŠ úspešnejší II", ale aj národný projekt „Škola otvorená všetkým". Celkovo tak rezort vyčlenil na podporu inklúzie na školách prostredníctvom pomáhajúcich profesií viac ako 110 miliónov eur z Európskeho sociálneho fondu.