Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Rezort vnútra hľadá dodávateľa kamier pre výsluchové miestnosti

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Erik Mader

Víťaz verejného obstarávania má technicky zabezpečiť 14 výsluchových miestností. Využívať ich budú vyšetrovatelia z rôznych kútov Slovenska.

Bratislava 4. novembra (TASR) - Ministerstvo vnútra SR hľadá dodávateľa kamerového systému špecializovaných výsluchových miestností pre detské a ďalšie zraniteľné obete trestných činov. Projekt v hodnote takmer 119.500 eur bez dane z pridanej hodnoty je spolufinancovaný Európskou úniou. Vyplýva to z oznámení vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie.

Víťaz verejného obstarávania má technicky zabezpečiť 14 výsluchových miestností. Využívať ich budú vyšetrovatelia z rôznych kútov Slovenska. Zriadia ich napríklad v Bratislave, Malackách, Trnave, Bánovciach nad Bebravou, Dolnom Kubíne, Lučenci či Poprade. Termín na dodanie ponúk je 27. november.

Projekt špecializovaných výsluchových miestností predstavila polícia v máji. Cieľom je, aby sa maloletí a ďalšie obete trestných činov nestali zároveň aj obeťami následného trestného konania. Zabezpečiť majú bezpečnosť, pokoj a komfort. Podľa ministerstva budú tiež nástrojom na boj proti obchodovaniu s ľuďmi a sexuálnemu zneužívaniu.