Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Rezort vnútra v oblasti prevencie kriminality uskutočnil 700 aktivít

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Prostredníctvom informačných kancelárii pre obete trestných činov prijalo MV na konci roka viaceré prosby o pomoc zo strany žien, ktoré počas sviatočných chvíľ zažívali domáce násilie.

Bratislava 24. januára (TASR) - Ministerstvo vnútra (MV) SR uskutočnilo vlani v oblasti prevencie kriminality 700 aktivít pre viac ako 19.000 občanov Slovenska. Zároveň spolupracovalo s 330 subjektmi venujúcimi sa pomoci obetiam trestných činov a vyškolilo viac ako 1500 policajtov, zamestnancov rezortu vnútra, ako aj externých lektorov a preventistov. TASR o tom informoval tlačový odbor Kancelárie ministra vnútra SR.

Prostredníctvom informačných kancelárii pre obete trestných činov prijalo MV na konci roka viaceré prosby o pomoc zo strany žien, ktoré počas sviatočných chvíľ zažívali domáce násilie. "Informačná kancelária prijala aj správu od študentov nemenovanej školy, kde jeden z nich sa netajil zámerom fyzicky zlikvidovať členov pedagogického zboru," priblížil rezort. Prípad je podľa neho aktuálne riešený orgánmi činnými v trestnom konaní. Pomoc poskytli rovnako aj cudzincom a odídencom z Ukrajiny, pri ktorých identifikovali vojnové zločiny.