Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

Rezort vnútra varuje utečencov pred hrozbou obchodovania s ľuďmi

Na snímke matka s dieťaťom telefonuje cez videohovor na hraničnom priechode vo Vyšnom Nemeckom 1. marca 2022. Foto: TASR - Roman Hanc

V prípade podozrení možno kontaktovať zamestnancov bezplatnej Národnej linky pomoci obetiam obchodovania s ľuďmi na čísle 0800 800 818.

Bratislava 1. marca (TASR) - Rezort vnútra upozorňuje ľudí utekajúcich pred vojnovým konfliktom z Ukrajiny na hrozbu obchodovania s ľuďmi. Na hraniciach preto bude v slovenčine a ukrajinčine distribuovať informačné letáky, upozorňujúce na možné zneužitie situácie. TASR o tom informoval tlačový odbor kancelárie ministra vnútra.

"Obchodníci s ľuďmi môžu zneužiť situáciu ľudí utekajúcich pred vojnovým konfliktom z Ukrajiny. V reakcii na túto situáciu pripravilo Ministerstvo vnútra (MV) SR súbor informácií, ktorými upozorňuje na riziko tejto trestnej činnosti," priblížilo ministerstvo.

Letáky budú distribuované predovšetkým v spolupráci s okresnými úradmi, mimovládnym sektorom, políciou a inými. K dispozícii budú aj na webe ministerstva a na stránke ua.gov.sk.

V prípade podozrení možno kontaktovať zamestnancov bezplatnej Národnej linky pomoci obetiam obchodovania s ľuďmi na čísle 0800 800 818. Ak ide o ohrozenie zdravia, možno kontaktovať linky 112 alebo 158.