Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

Rezort vnútra znižuje počet stanov v tábore v Kútoch o polovicu

Na snímke stanové mestečko v Kútoch, ktoré zrealizoval rezort vnútra pre nelegálnych migrantov 2. novembra 2022. Foto: TASR - Vladimír Benko/Ministerstvo vnútra SR

Ministerstvo v súčasnosti neplánuje zriaďovanie žiadnych ďalších stanových táborov.

Bratislava 7. decembra (TASR) - Ministerstvo vnútra (MV) SR znižuje počet stanov v tábore v Kútoch o polovicu. Rozhodlo sa tak vzhľadom na klesajúce počty ubytovaných osôb s neoprávneným pobytom na Slovensku. TASR o tom informovala hovorkyňa rezortu Zuzana Eliášová.

"Priemerný počet núdzovo ubytovaných osôb za sedem dní bol 59, z pôvodne 16 stanov je naplánované stiahnutie polovice z nich. V súčasnosti prebiehajú prípravné práce, teda vnútorná dezinfekcia a následne odsun vnútorného vybavenia," priblížila.

Ministerstvo v súčasnosti neplánuje zriaďovanie žiadnych ďalších stanových táborov. "Je predpoklad, že v dohľadnej dobe budú čísla nelegálnej migrácie klesať aj naďalej a stanový tábor v Kútoch bude môcť taktiež ukončiť svoju činnosť," poukázala hovorkyňa. Doplnila, že v prípade potreby je k dispozícii ubytovanie v kamenných budovách v Rohovciach a Opatovskej Novej Vsi.