Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Slovensko

Rezort zahraničia odporúča zvážiť nevyhnutnosť cesty na juh Thajska

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk

Veľvyslanectvo SR odporúča ostražitosť najmä na verejných miestach, dodržiavať odporúčania miestnych úradov a sledovať správy miestnych médií.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 5. apríla (TASR) - Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR z bezpečnostných dôvodov odporúča zvážiť nevyhnutnosť cestovať do najjužnejších thajských provincií Pattani, Yala a Narathiwat a do južnej časti Songkhla. Rezort o tom informoval na webe.

"V týchto oblastiach dochádza k pravidelným bezpečnostným incidentom - útokom formou podpaľačstva, bombových útokov a streľby. Terčami sú často príslušníci bezpečnostných síl a vládni predstavitelia, avšak útoky sa odohrali aj proti hotelom, obchodom, supermarketom, dopravnej infraštruktúre a vlakom," priblížil. Dodal, že vo väčšine oblastí v týchto provinciách platí stanné právo.

Veľvyslanectvo SR v Bangkoku odporúča zvážiť nevyhnutnosť cestovať do týchto oblastí a byť ostražitý najmä na verejných miestach, dodržiavať odporúčania miestnych úradov a sledovať správy miestnych médií.

V prípade núdze môžu občania Slovenskej republiky kontaktovať Veľvyslanectvo SR v Bangkoku na pohotovostnom čísle +66 81 617 4611. "Zároveň odporúčame slovenským občanom, aby v prípade cestovania do zahraničia využili službu dobrovoľnej registrácie na webovej stránke ministerstva alebo prostredníctvom mobilnej aplikácie Svetobežka," dodalo ministerstvo.